Το αστυνομικό τμήμα φάντασμα και η αναδιάρθρωση της αστυνομίας



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το μέλη της δυναμικής αντίδρασης, εξακολουθούν βήμα με βήμα την ανίχνευση και την χαρτογράφηση των προβλημάτων στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής στενής "αρμοδιότητας". Δυστυχώς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις είναι εξόχως ... καταθλιπτικές, γεγονός που

αναδεικνυει ως αδήριτη την αναγκαιότητα την αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Όχι ομως με γνωμονα το στενό ορίζοντα και υπηρεσιακό συμφέρον μιας κάστας φιλόδοξων αξιωματικών που διαχρονικά "διαχέονται" και τοποθετούνται στο περιβάλλον της ηγεσίας προκειμένου να δημιουργήσουν προσωποπαγείς θέσεις σε πανίσχυρες υπηρεσίες, αλλά με γνώμονα το συμφέρον του αστυνομικού και της κοινωνίας.

"Τα μέλη της Δυναμικής Αντίδρασης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής  πραγματοποιήσαμε χτες 16/09/2013  επίσκεψη στο Α.Τ Μαρκοπούλου .Αυτό που αντικρίσαμε ήταν  ένα τμήμα- φάντασμα με φανερή  την έλλειψη δύναμης .
Συναντήσαμε τους εναπομείναντες συναδέλφους των οποίων μοναδική επιθυμία είναι να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες
Επίσης συναντήσαμε ακόμη έναν διοικητή σε απόγνωση ο οποίος παλεύει να λειτουργήσει για το καλό της υπηρεσίας του πράγμα όμως ανέφικτο λόγω της λειψανδρίας .
Έχουμε λοιπόν δύο πλευρές που πρέπει να διαχειριστούμε .
Η πρώτη πλευρά αφορά τους εργαζόμενους Αστυνομικούς οι οποίοι  νιώθοντας  την αφόρητη πίεση το μόνο αίσθημα που υπερισχύει σε αυτούς είναι αυτό της φυγής.
Η άλλη πλευρά αφορά τον διοικητή του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος που προσπαθεί όσο μπορεί να εφαρμόσει το ωράριο εργασίας (ρεπό ,νυχτερινά κλπ),χωρίς να επιβαρυνθεί η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής δικαιοδοσίας του που καλύπτει 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Φυσικό και επόμενο είναι  το προσωπικό να αντιδρά δικαίως και να δημιουργούνται έριδες και παράπονα και εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την αλήθεια στα λόγια Αστυνομικού Διευθυντή που υπηρετεί στην Δ.Α.Ν/Α.Α ο οποίος σε κάθε συνάντηση μας τονίζει  την επιβεβλημένη ανάγκη να  σκύψουμε στο ειδικό πρόβλημα που παρουσιάζεται ιδιαίτερα στην Β Υποδιεύθυνση Ν/Α Αττικής και είναι η άρνηση των Αστυνομικών άλλων Υπηρεσιών  να μετατεθούν σε τμήματα αυτής έστω και προσωρινά.
Φυσικά η άρνηση αυτή είναι εντελώς δικαιολογημένη διότι δεν είναι δυνατόν Αστυνομικοί που υπηρετούν σε άλλες Διευθύνσεις η και στην  Α Υποδιεύθυνση που απέχει πολλά χιλιόμετρα από την Β να επιθυμούν να αποσυντονίσουν εντελώς την προσωπική τους ζωή (οικογένεια ,διαμονή ,κλπ)με την μετάθεση τους εκεί .
Αναλυτικότερα τονίζουμε ότι στο Α.Τ Μαρκοπούλου η οργανική δύναμη είναι 68 άτομα και αφαιρώντας αποσπασμένους διατιθέμενους και κωλυόμενους η παρούσα είναι ακριβώς στο μισό ,δηλαδή 34.
Επίσης  το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα διαθέτει 2 αστυνομικούς καθημερινά από τους 34 για τη λειτουργία του ΑΣ Πόρτο Ράφτη. Τι και αν ο  διοικητής του Α.Τ έχει αναφέρει επανειλημμένα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός σταθμός δεν έχει πια κανένα λόγο ύπαρξης, οι αρμόδιοι κωφεύουν .
Επιπροσθέτως, από την υπάρχουσα δύναμη διατίθεται και ένας αστυνομικός σε κυλιόμενη βάση για τη φύλαξη του σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, ενώ το συγκεκριμένο σκοπευτήριο είναι παραχωρημένο στη ΔΑΕ και ήδη εποπτεύεται από εποχούμενο όχημά της.
Τέλος το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι εφοδιασμένο με δυο ακατάλληλα οχήματα που κατά την κίνησή τους καταναλώνουν πολύ περισσότερο λάδι από βενζίνη και κινούνται με φάρους διακοσμητικούς, οι οποίοι δεν λειτουργούν.
Από τις τελευταίες επισκέψεις στα ΑΤ της Νοτιοανατολικής  Αττικής διαπιστώνουμε ότι  η αποτελεσματικότητα στην πάταξη της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών περιγράφονται με  τρεις λέξεις ‘’ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ΄΄, η  οποία ενίσχυση για την Β΄ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  μπορεί να επιτευχθεί μόνο  με τις τοποθετήσεις των  νεοεξερχομένων αστυνομικών τον Οκτώβριο ,οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν την προσωπική τους ζωή από την αρχή  στον τόπο εργασίας τους  (με την μίσθωση κατοικίας κλπ)
Στόχος της  Δυναμικής  Αντίδρασης Αστυνομικών  Ν/Α Αττικής είναι με σοβαρότητα και επιχειρήματα  να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι  αλλά και οι  υπηρεσίες Της Νοτιοανατολικής Αττικής.


ΔΥΝΑΜΙΚΗ    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ      ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν/Α     ΑΤΤΙΚΗΣ

Πηγή ➤ bloko.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου