Η κόρη εισέπραττε επίδομα φτώχειας και ο πατέρας κυκλοφορούσε με Ferrari...


Μπροστά σε μια εξοργιστική περίπτωση απάτης βρέθηκαν οι αστυνομικοί της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας που εξετάζουν τους καταλόγους με τους φτωχούς….φοιτητές που λαμβάνουν επίδομα.

«Μια φοιτήτρια είχε δηλώσει ετήσιο εισόδημα 19.000 ευρώ τη στιγμή που ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης μιας Ferrari και πολυτελών ακινήτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Συνολικά, πάντως, οι έλεγχοι έδειξαν ότι μόνο για το 2013 «στο 63% των φοιτητών που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παρατυπίες».

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Ιταλοί φοιτητές για να εισπράξουν το επίδομα, εκπτώσεις ή άλλα οικονομικά βοηθήματα είναι να καταθέσουν μια «υπεύθυνη δήλωση» για να δηλώνουν ότι οι γονείς τους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Οι έλεγχοι αυτοί, για να ξεσκεπαστούν «τα παιδιά των εύπορων οικογενειών που μεταμφιέζονται σε φτωχά» διενεργήθηκαν στα τρία μεγάλα πανεπιστήμια της Ρώμης, χάρη στην συνεργασία μεταξύ της Οικονομικής Αστυνομίας, των πανεπιστημιακών και των τοπικών αρχών.

Πηγή ➤ protothema.gr



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου