Ποινικοποίηση αστυνομικής συνδικαλιστικής δράσης μέρος 2ο, στο δευτεροβάθμιο η πρόεδρος της Ροδόπης



ΛΥΣΤΕ blog ➤Ως  bloko.gr η παρούσα μορφή της ηγεσίας της αστυνομίας (πολιτική και φυσική), ουδέποτε μας έπεισε για τα δημοκρατικά της αισθήματα και πεποιθήσεις. Το αντίθετο μάλιστα και αρκετές φορές την έχουμε εγκαλήσει για φασιστική θέση και αντίληψη.

Υπουργός και αρχηγός, ενοχλημένοι προφανώς απο τη συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι στο σχέδιο "ΑΤΤΙΛΑΣ"-

"ασπίδα" που άλωσε τις αστυνομικές σχολές και τις μετέτρεψε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, δεν μπόρεσαν να συμβιβαστούν με την ιδέα της αθώωσης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της κ. Σταυρούλας Τζατζανά. Η πρόεδρος, εκπροσωπώντας το αστυνομικό προσωπικό της Ροδόπης ηγήθηκε των αντιδράσεων για την πραξικοπηματική κατάργηση της χρήσης των αστυνομικών σχολών, κάνοντας απλώς το ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ καθήκον της.

Ακόμη και το στοιχειώδες, όμως για τις δυο αυθεντίες της Κατεχάκη ερμηνεύεται ως στάση και όχι ως κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, γι αυτό και στέλνουν την κ. πρόεδρο στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, ελπίζουμε όχι με συντεταγμένη αποστολή κατόπιν ρητών εντολών.

Η ένωση Ροδόπης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ζητώντας κατά την άποψη μας την ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ στήριξη της ΠΟΑΣΥ απέναντι σε μια ακόμη απόπειρα κηδεμόνευσης και πλήρους ελέγχου του ένστολου συνδικαλισμού από την ηγεσία.

"Ύστερα από την 13-01-2014 κλήση της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κας ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλας, να παραστεί ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Ανθυπαστυνόμων-Αρχιφυλάκων-Αστυφυλάκων, προκειμένου απολογηθεί εκ νέου - παρότι από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την 18-09-2013 κρίθηκε ομόφωνα αθώα για την συνδικαλιστική της δράση και συμμετοχή στην ειρηνική διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε έξω από το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής τον Αύγουστο του 2012 - το Δ.Σ. της Ένωσής μας συνεδρίασε άμεσα την 15-01-2014 και ομόφωνα επαναδιατύπωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της, αποφασίζοντας παράλληλα την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξής της στη νέα αυτή πειθαρχική περιπέτεια, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσβολή των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η νομιμότητα των συνδικαλιστικών της ενεργειών την ημέρα εκείνη, κρίθηκε ήδη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε ότι οι πράξεις που τέλεσε η Πρόεδρός μας δεν είναι πειθαρχικά κολάσιμες. Από τη συνολική επισκόπηση και αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας και από τα πραγματικά περιστατικά που ανεδείχθησαν κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να συγκροτήσουν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος που της αποδιδόταν με την παραπεμπτική διαταγή και με ψήφους 5 - 0 αποφάνθηκε υπέρ της απαλλαγής της από κάθε κατηγορία.

Προκαλεί επομένως εύλογα ερωτηματικά η τελευταία απόφαση για την παραπομπή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και χρέος όλων μας είναι να απαιτήσουμε την ακύρωσή της.
Μπροστά σ’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, την διαμαρτυρία μας και την αντίδρασή μας.

Καλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την από μέρους της ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την παύση -  ακύρωση της άδικης αυτής πειθαρχικής δίωξης.
Ομοίως καλούμε την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία, καθώς και τα πολιτικά κόμματα να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για απρόσκοπτη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος. "

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα
       

Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτης



Πηγή ➤bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου