Ως πότε θα χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο την αστυνομία; του Γιώργου Παπαδημητρόπουλου



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Για λόγους ... τεχνικής αστοχίας, χθες δεν μπορέσουμε να καταστήσουμε αναγνώσιμο το άρθρο του πρώην υπαρχηγού της αστυνομίας Γιώργου Παπαδημητρόπουλου για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης κι ως εκ τούτου, το ξαναδημοσιεύουμε σήμερα, προκειμένου να καταστούν γνωστές οι θέσεις και η κριτική.

"Έφτιαχναν εκείνες οι

εμβληματικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου νόμους, για την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη. Έφτιαχναν Αστυνομίες με σοφές διατάξεις. Έφτιαχναν Αστυνομικά Τμήματα στις γειτονιές και στα χωριά. Δούλευαν όλα ρολόϊ, υπήρχε υποτυπώδης υποδομή, όμως, όλα ξεπερνιόντουσαν, γιατί υπήρχε θέληση για δουλειά από το προσωπικό, όχι πως σήμερα με τα τόσα προβλήματα της κοινωνίας δεν υπάρχει θέληση για δουλειά από την μεριά του έμψυχου υλικού.
Όμως δεν αρκεί η καλή πρόθεση από το έμψυχο υλικό της ΕΛΑΣ, πρέπει και το πολιτικό σύστημα να αλλάξει νοοτροπία για να δούμε καλύτερες μέρες ασφάλειας στον τόπο μας. Δυστυχώς όμως το πολιτικό σύστημα συλλήβδην (τουλάχιστον από την κυβέρνηση) κάθε τόσο πειράματα, για να βρούνε λέει το καλύτερο σύστημα, για την ασφάλεια του Ελληνα πολίτη, ασελγώντας πάνω σ’ αυτή.
Ο ένας (Βαλυράκης) εκείνη την εποχή κατήργησε τα πάντα και έφτιαξε τα «Πολυδύναμα» (σ’ όλη την Αττική πέντε – έξι Τμήματα) με τα γνωστά εγκληματικά αποτελέσματα. Για ένα γνήσιο υπογραφής ή μια καταγγελία να θες μια «μέρα δρόμο». Αποτυχία πλήρης, αλλά ποιος να το παραδεχτεί το λάθος, «φορτώστε τα στην ανικανότητα της Αστυνομίας» να τελειώνουμε.
Ξανά άλλος Υπουργός της Τάξης, μετά από σχέδιο προκατόχου του (δεν πρόκαμε να το υλοποιήσει) επανίδρυσε καμιά δεκαπενταριά – είκοσι Α/Τ, καλό δεν λέω, αλλά και κει πειράματα, και φτάσαμε στο σημείο, αντί να εντάξουμε το έμψυχο υλικό των ειδικών Φρουρών στον κορμό της ΕΛΑΣ, δημιουργήσαμε ξεχωριστό Σώμα. Δημιουργήσαμε Συνοριοφύλακες στην Πλατεία Κολωνακίου για να «κυνηγάνε» λέει τους αλλοδαπούς από τις καφετέριες της Πλατείας.
Ήρθαν οι άλλοι στην διακυβέρνηση και το βόλευε το ήδη υπάρχον σύστημα και συνέχισαν το ίδιο βιολί, έως ότου ήρθε εκείνος ο «μαύρος Δεκέμβρης» που βρήκε μια Αστυνομία «αμυνόμενη» κατά τον Πάκη. Ήρθε ο άλλος μετά, ο «λόγιος και μίλησε για το «στρατηγό άνεμο» τους «σάκους του μπόξ» και τα «μπάζα». Κανείς δεν αντέδρασε για την κατατρακύλα εκείνης της εποχής (κρίμα όμως).
Ήρθαν αργότερα οι «εξολοθρευταί» και τα βρήκαν ως συνήθως, όλα χάλια και πάλι από την αρχή, να δουμε τι θα κάνουμε.
Ήρθε και η σειρά της συγκυβέρνησης με τον Κερκυραίο Υπουργό της Τάξης τον Νίκο Δένδια. Παρά το αρνητικό κλίμα κε μέρους της αντιπολίτευσης, μπήκε σε αμπελοχώραφα που χρόνια ήσαν «μπαϊρια» και τόλμησε. Ξεκίνησε κάτι να «χτίζει», όμως και αυτός κουράστηκε σύντομα (στήριξε όμως την Αστυνομία στα δύσκολα).
Επήλθε και σ’ αυτόν η κόπωση, μετά από ενάμισυ χρόνο Υπουργίας και άρχισε να κατεδαφίζει. «Τούφταιγε» το Α/Τ/ Ακρόπολις και το κατήργησε, στέλνοντας τη δύναμη από δω και από κει, ποιο; Το Τμήμα που αστυνόμευε το κέντρο της Πρωτεύουσας με τα τόσα προβλήματα.
Όχι, κύριε Υπουργέ δεν φταίει το Α/Τ Ακρόπολις, για την ανικανότητα του συστήματος να ελέγξει τον Χριστόδουλο Ξηρό και το σωφρονιστικό σύστυμα, εκτός αν και σεις είστε θιασώτης του «Καλλικράτη» του Ραγκούση. Καλά τα χάλια του Καλλικράτη δεν τα βλέπετε στον Ελλαδικό χώρο, εκτός αν και σεις γίνατε οπαδός της αστυνόμευσης από τα ΚΕΠ.
«Φυλακές υψίστης ασφαλείας» είναι όλες οι φυλακές της χώρας, μην πάτε να φορτώσετε και άλλα καθήκοντα στην ΕΛΑΣ και αφαίμαξη δύναμης, για νάχει το πολιτικό σύστημα ήσυχο το κεφάλι του. Καλά ξεκινήσατε κύριε Υπουργέ στη θητεία σας στην Κατεχάκη με άξιους συμπαραστάτες στο έργο σας, όμως τώρα τελευταία σας φταίει ο ένας, σας φταίει ο άλλος, σας φταίνε τα Τμήματα, σας φταίνε....σας φταίνει...σας φταίει η αντιπολίτευση. Κύριε Αρχηγέ της ΕΛΑΣ μην ξεχνάτε το Α’ Τμήμα της οδού Λεωχάρους.
Τελειώνοντας θάθελα να πω, ίσως βρεθούνε ελάχιστοι νέοι καλοπροαίρετα να πουν «όταν ήσουν εσύ, τι έκανες», θα τους απαντήσω «κάτι έκανα». "

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
.


Πηγή ➤bloko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου