Αποκεφάλισε την γυναίκα του και περιφερόταν με το κεφάλι της στα σοκάκια - Ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα στην Ελλάδα...


 
Ως ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα στα ελληνικά χρονικά χαρακτηρίζεται η δολοφονία της 25χρονης δασκάλας Αδαμαντία Κάρκαλη από τον σύζυγό της Αθανάσιο Αρβανίτη, στο...χωριό Βουρβούλο κοντά στα Φηρά της Σαντορίνης στις 03/08/2008.

Το μοιραίο ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο το 2007 σε χωριό της Θεσσαλονίκης από όπου καταγόταν η 25χρονη. Στη Σαντορίνη εγκαταστάθηκαν αμέσως μετά, όταν εκείνη διορίστηκε σε
δημοτικό σχολείο της περιοχής. Συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας ανέφεραν στους αστυνομικούς πως δεν είχαν αντιληφθεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση της με τον
31χρονο. Παράλληλα, ούτε από τα αρχεία της αστυνομίας προκύπτει πως είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο.
 

Το θύμα είχε γυρίσει μόλις δύο μέρες πριν από το φονικό, καθώς είχε επισκεφθεί τους γονείς της. Οπως ανέφεραν άτομα που γνώριζαν τον δράστη, επρόκειτο σε γενικές γραμμές για ήρεμο και ευγενικό άνθρωπο, ο οποίος όμως ήταν ταυτόχρονα κλειστός και με συχνά ξεσπάσματα.

Οι «εκρήξεις του» ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος απολύθηκε από τη δουλειά του, όπου είχε
προσληφθεί πριν από ένα μήνα (μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι) μόλις δύο ημέρες πριν από το φονικό. «Δεν μπορούσε να στεριώσει σε καμία δουλειά» ανέφεραν οικείοι στην αστυνομία. Παρ' όλα αυτά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθούσε.
 
Στις 03/08 το μεσημέρι, ο 31χρονος Αθανάσιος Αρβανίτης, ύστερα από έντονη λογομαχία με τη σύζυγό του, τη μαχαίρωσε κάτω από τη μασχάλη και στη συνέχεια της έκοψε το κεφάλι, με το οποίο περιφερόταν στα σοκάκια του χωριού, επιδεικνύοντάς το στους έκπληκτους παραθεριστές και κατοίκους που έτρεχαν να κρυφτούν. Νωρίτερα μάλιστα είχε αποκεφαλίσει και το σκυλί της 25χρονης. Μόλις εντοπίστηκε από περιπολικό, προσποιήθηκε ότι θέλει να παραδοθεί. Ωστόσο, όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να του περάσει τις χειροπέδες του επιτέθηκε με το μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο.
 
 
Την ίδια ώρα, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τέσσερις κατά του δράστη με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Οι τρεις σφαίρες τον τραυμάτισαν στο στήθος και στην κοιλιά χωρίς να τον ακινητοποιήσουν... Ενα ακόμα περιπολικό έφτασε στο σημείο στο οποίο επέβαιναν τρεις δόκιμοι αστυφύλακες (δεν έφεραν όπλο), οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, λόγω πανικού, όταν ο δράστης πέταξε το κεφάλι της άτυχης κοπέλας μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του περιπολικού.

Εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση και παρά το γεγονός ότι ήταν βαρύτατα τραυματισμένος, ο δράστης μπήκε στο πρώτο περιπολικό και τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση τον τουριστικό οικισμό Φηρά.

Λίγο προτού ακινητοποιηθεί, από τα αστυνομικά οχήματα που τον καταδίωκαν, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και παρέσυρε μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές ιατροί που εργάζονταν στο νησί, οι οποίες τραυματίστηκαν σοβαρά στα άκρα. Το περιπολικό κατέληξε στο στηθαίο, ενώ στη συνέχεια ο 31χρονος υποκρίθηκε ότι ήταν λιπόθυμος και προσπάθησε να αφαιρέσει το όπλο από τον αστυνομικό που τον πλησίασε.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές τραυματίζοντας τον δράστη. Η μια από τις σφαίρες εξοστρακίστηκε στο στηθαίο τραυματίζοντας ελαφριά μια 21χρονη που έκανε διακοπές στο νησί. Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός, ήταν ο τελικός απολογισμός της «κούρσας» του 31χρονου.
 
 
Φονικά σημάδια πριν από το έγκλημα

Ψυχολογική υποστήριξη είχε ζητήσει λίγες ώρες προτού διαπράξει το στυγερό έγκλημα στη Σαντορίνη ο 31χρονος Αθανάσιος Αρβανίτης. Ο δράστης αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και όπως αποκάλυψε ο πατέρας του στους αστυνομικούς είχε νοσηλευτεί κατ΄ επανάληψη σε ψυχιατρικά ιδρύματα και έπαιρνε σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Δύο ημέρες προτού σκοτώσει τη γυναίκα του είχε επισκεφθεί με τη συνοδεία της άτυχης Αδαμαντίας το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου του οι γιατροί τού συνέστησαν να ακολουθήσει και πάλι θεραπευτική αγωγή. Ο αγροτικός γιατρός που τον εξέτασε συνέστησε στο ζευγάρι να επισκεφθούν ιδιώτη ψυχίατρο, καθώς στη Σαντορίνη δεν υπήρχε ανάλογη υποδομή.

«Η Αδαμαντία γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα του άντρα της. Άλλωστε ήταν μαζί 8 χρόνια. Είχε όμως αποφασίσει να τον βοηθήσει και ενδεχομένως να είχε πιστέψει πως το είχε ξεπεράσει», είπε στενός συγγενής της κοπέλας.
 

Χρόνια άρρωστος
Όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ο πατέρας του δράστη, Παναγιώτης Αρβανίτης, ο γιος του παρουσίασε πρώτη φορά προβλήματα ψυχωσικής φύσεως σε ηλικία 21 ετών. Για τον λόγο αυτό διέκοψε τη στρατιωτική θητεία του. Από τους ψυχιάτρους του στρατού εξετάστηκε δύο φορές, κρίθηκε ακατάλληλος για στράτευση και τελικά πήρε απολυτήριο Ι-5.

Για δύο χρόνια
υποβλήθηκε σε ειδική φαρμακευτική αγωγή και κατά περιόδους νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η οικογένειά του αναγκάστηκε να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη όταν άρχισε να προκαλεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του στους συγχωριανούς του στην Άνθεια Έβρου. Ο Αθ. Αρβανίτης, ο οποίος συνέχιζε να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή, άρχισε τις σπουδές του σε σχολή μαγειρικής στη συμπρωτεύουσα. Εκεί, πριν από 8 χρόνια, γνώρισε την Αδαμαντία.

Όταν εκείνη πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ρεθύμνου, την ακολούθησε και εργαζόταν σε εστιατόρια της περιοχής. Συχνά όμως έμενε χωρίς δουλειά για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθώς μάλωνε με τους εργοδότες του.

Η οικογένεια της Αδαμαντίας τη συμβούλευσε να επανεξετάσει τη σχέση της. Όμως εκείνη, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος της, δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να τον αφήσει. «Πίστευε πως θα μπορούσε να γίνει καλά», λένε συγγενείς της, που αποκαλύπτουν και τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της, όταν τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί.

Το ζευγάρι μετακόμισε στη Σαντορίνη, όπου η Αδαμαντία διορίστηκε στο Ολοήμερο Σχολείο στο Ακρωτήρι. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να γίνει πολύ αγαπητή στους μαθητές της, οι οποίοι την περιγράφουν ως ιδιαίτερα καλή και ευχάριστη δασκάλα.

Ο Αθ. Αρβανίτης κατάφερε να βρει τελικά δουλειά ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι. Όμως και εκεί δεν κατάφερε να μείνει πολύ. Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο Αρβανίτης είχε παρουσιάσει ακόμη ένα από τα ξεσπάσματά του και η Αδαμαντια τον είχε πείσει να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης. Όπως είχε ενημερώσει την οικογένειά της και την οικογένεια του δράστη, ο Αθ. Αρβανίτης βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ένταση και έπασχε από αϋπνίες. Ο γιατρός που ενημερώθηκε για την κατάστασή του τους συνέστησε κάποια ηρεμιστικά χάπια σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η Αστυνομία και τους παρέπεμψε σε ψυχίατρο που θα χορηγούσε θεραπευτική αγωγή.

Η νεκροτομή

Ο δράστης αιφνιδίασε τη γυναίκα του και την αποκεφάλισε ενώ ήταν ζωντανή, συμπέρανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή της άτυχης 25χρονης δασκάλας.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα η Αδαμαντία Κάρκαλη έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές, οι περισσότερες από πίσω στον θώρακα και μία στον λαιμό, εκ των οποίων οι επτά ήταν μεταθανάτιες. Σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη δεν υπάρχουν ίχνη αντίστασης ή πάλης, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η 25χρονη αιφνιδιάστηκε πλήρως.
Το ανατριχιαστικό είναι ότι η πρώτη φάση του αποκεφαλισμού της έγινε ενώ η Αδαμαντία ήταν ζωντανή. «Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες. Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματός τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Ο Αθ. Αρβανίτης όμως αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή», αποκάλυψε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τι προκάλεσε το αμόκ του δράστη

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΑΜΟΚ» οι ειδικοί περιγράφουν μια ψυχική και σωματική κατάσταση στην οποία το άτομο δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του, οι αντιδράσεις του είναι ιδιαίτερα βίαιες και η αντιμετώπισή τους αδύνατη. Πολλές φορές, μάλιστα, όπως συνέβη στην περίπτωση του 31χρονου μάγειρα στη Σαντορίνη, μπορεί να φτάσει με μεγάλη ευκολία στον φόνο.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τέτοιες καταστάσεις εκδηλώνονται σε ψυχοπαθητικές προσωπικότητες, οι οποίες έχουν ιστορικό αλκοολισμού ή τοξικομανίας, ενώ παρουσίασαν παραβατικότητα κατά το παρελθόν. Οι ψυχοπαθητικές προσωπικότητες γίνονται εύκολα αντιληπτές, αφού χαρακτηρίζονται από έντονη αυτο-περιθωριοποίηση. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ο ασθενής, που έχει περιέλθει σε αμόκ, στρέφεται κατά του ίδιου του του εαυτού.

«Αν μέχρι να εκδηλωθούν οι συναισθηματικές συγκρούσεις του ατόμου που το οδηγούν στο ξέσπασμα έχει παρουσιάσει σημεία κατάθλιψης ή έντονης εσωστρέφειας, μπορεί να αρχίσει να βλάπτει τον εαυτό του ή ακόμα και να οδηγηθεί στην αυτοκτονία», αναφέρει ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Παν. Κρήτης κ. Νίκος Παπαδόπουλος.

Η καταδίκη
Ο Αθανάσιος Αρβανίτης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της συζύγου του, σε κάθειρξη 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταξύ των οποίων οπλοφορία, οπλοχρησία, περιύβριση νεκρού, διατάραξη των συγκοινωνιών κλπ. Ο δράστης δέχτηκε την απόφαση απαθής, ενώ δεν δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.


Πηγή ➤ tro-ma-ktiko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου