Έκλεψαν πίνακα του Μυταρά με τη σύζυγό του! – Έχει σημάνει συναγερμός, ώστε να μη διακινηθεί παρανόμως



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Φτερά έκανε από την πυλωτή του σπιτιού του Δημήτρη Μυταρά ένα από τα σημαντικότερα έργα του, το πορτρέτο της συζύγου του, Χαρίκλειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας , ο μεγάλου μεγέθους πίνακας, διαστάσεων 180×160 εκατοστών, κρεμόταν για χρόνια στο σαλόνι του σπιτιού του καλλιτέχνη, στην περιοχή του Γηροκομείου, όταν προ ημερών, η γυναίκα του αποφάσισε να τον μεταφέρει στην αποθήκη.

Δεν τον αποθήκευσε όμως αμέσως, αλλά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον άφησε για αρκετές ώρες στο στεγασμένο χώρο του ισογείου.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η πόρτα του κήπου δεν κλείνει καλά στο σπίτι του γνωστού ζωγράφου, στάθηκε αφορμή κάποιοι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να αρπάξουν τον πίνακα με τον τίτλο “Χαρίκλεια Μυταρά”, έργο που ο σπουδαίος ζωγράφος φιλοτέχνησε το 1977.

Ο πίνακας, για τον οποίο έχει σημάνει συναγερμός, ώστε να μη διακινηθεί παρανόμως, απεικονίζει τη Χαρίκλεια Μυταρά καθισμένη προφίλ, έχοντας στο πλευρό της έναν σκύλο.

Εξάλλου, την Παρασκευή 4 Απριλίου ολοκληρώνεται η έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα του Δημήτρη Μυταρά, που φιλοξενείται ήδη από την Τρίτη 1 Απριλίου στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.


Πηγή ➤ makeleio.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου