Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα - Τι δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία

elas-lyste_blogspot_gr.jpg

Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής μετεωρολογικά στοιχεία, για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά αύριο και ήδη τα πρώτα μετεωρολογικά στοιχεία είναι διαθέσιμα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βροχερή εβδομάδα με ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο.

Στις αυλές θα σουβλιστεί παραδοσιακά ο οβελίας, αφού ο καιρός -παρά τα παιχνίδια που κάνει μέχρι τώρα με βροχές και ξαφνικές μπόρες- αναμένεται να είναι καλός και κυρίως ηλιόλουστος φέτος το Πάσχα!

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία, την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποιες καταιγίδες να σημειώνονται στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.

Από την Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει προς το χειρότερο, με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα, χιόνια στα ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αναμένεται βελτίωση του καιρού και επιστροφή του σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι θερμοκρασίες του Μεγάλου Σαββάτου αναμένονται υψηλές.

Όπως όλα δείχνουν την Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο του οβελία θα πραγματοποιηθεί χωρίς καιρικά προβλήματα στις αυλές, τους κήπους και τα μπαλκόνια όλης της χώρας, με τον καιρό να είναι σύμμαχος στο γλέντι της Λαμπρής!


Πηγή ➤ epirusday

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου