Αλλάζει ο νόμος - Θα δημοσιεύονται οι φωτό εγκληματιών.

elas - lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Tροπολογία στο νόμο περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων καταθέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να επιτρέπεται η δημοσίευση στοιχείων ταυτότητας των επικίνδυνων κακοποιών οι οποίοι καταζητούνται από τις αρχές.

Αφορμή για την τροπολογία, στάθηκε η έντονη κριτική που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή τον καταζητούμενο ο οποίος μπήκε με καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο. Ενώ ο δράστης ήταν καταζητούμενος, οι αρχές δεν μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες, εξαιτίας των περιορισμών που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το νόμο, οι εισαγγελείς μπορούν να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετωπίζουν κατηγορίες που συνδέονται με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Οι περιορισμοί είχαν υιοθετηθεί μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των οροθετικών γυναικών, οι οποίες είχαν συλληφθεί και οι φωτογραφίες τους είχαν δημοσιοποιηθεί αμέσως, ενώ πολλές από αυτές στη συνέχεια αθωώθηκαν από τα δικαστήρια.

Η νέα τροπολογία, που έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, προβλέπει ότι πλέον θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας δράστη όταν αυτός κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

Πηγή ➤ thetoc.gr


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου