ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ - Τουρκικό Σκάφος "Χωρίς Ενόχληση" αποβίβασε στις ακτές της Ροδόπης δεκάδες λαθρομετανάστες (Vid)

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μια νέα θαλάσσια δίοδο μεταφοράς προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα ανακάλυψαν οι Τούρκοι διακινητές, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής, σκάφος με τουρκική σημαία διέσχισε σχεδόν όλο το Θρακικό πέλαγος και κατέπλευσε στην παραλία της Μολυβωτής στο νομό Ροδόπης, μεταφέροντας 53 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Το σκάφος ξεκίνησε στις 03.00 σήμερα 3 Μαίου από τα παράλια της Τουρκίας και οι επιβάτες του είχαν νωρίτερα παραληφθεί από την πόλη Ακσαράι στην περιοχή της Καππαδοκίας στην κεντρική Τουρκία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι λαθρομετανάστες κατέβαλαν στους Τούρκους διακινητές για να τους μεταφερθούν στην Ελλάδα 5.500 δολάρια για κάθε ενήλικα και 2.500 δολάρια για κάθε παιδί.

Οι επιβάτες του σκάφους που εντοπίστηκαν στις 10.00 το πρωί από Αστυνομικούς και Λιμενικούς να περπατούν σε χωράφια στην Μολυβωτή, προέρχονται από το Ιράκ και την Συρία, και επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μην επιστρέψουν στην Τουρκία.

Οι 53 λαθρομετανάστες, που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν ήδη μεταφερθεί από το Λιμενικό Σώμα σε ασφαλή χώρο στο Πόρτο Λάγος, όπου θα παραμείνουν μέχρι να αποφασιστεί το που θα μεταφερθούν.

Το παραπάνω περιστατικό ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της ελλιπούς επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας, λόγω των συνεχόμενων αναβολών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα των σχετικών διαγωνισμών απόκτησης των αναγκαίων μέσων που απαιτούνται για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της χώρας.


Δυστυχώς για την Ελλάδα, τα γεγονότα τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα ενώ η Ελληνική Δημόσια Διοίκηση επιλέγει είτε να αγνοεί τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει, είτε δεν έχει την επάρκεια για να ανταποκριθεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενος συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στο Αιγαίο.


Πηγή ➤ xronos.g

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου