«Κτήνος» έσερνε με το μηχανάκι τη σκυλίτσα του

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Στην περιοχή Ροϊτικα Πατρών εντοπίστηκε χθες ένας ενήλικας να έχει δεμένη από το μηχανάκι του μια σκυλίτσα με ένα κοντό σκοινί και να τη σέρνει στο δρόμο. Το άτυχο σκυλάκι είχε πανικοβληθεί και προσπαθούσε μάταια να αντισταθεί.
Εξαιτίας της σφιχτής θηλιάς έβγαζε αφρούς από το στόμα ενώ η κοιλίτσα του και τα ποδαράκια του σέρνονταν στην άσφαλτο. Πίσω από την σκυλίτσα και μέσα στη μέση του δρόμου έτρεχε το κουτάβι της κι άλλο ένα αδέσποτο της περιοχής.
Τον δρόμο στον οδηγό έκλεισε διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου κατάφεραν να ελευθερώσουν την σκυλίτσα ενώ ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας οδηγήθηκε στην ασφάλεια Πατρών.
Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, δήλωσε ότι απλά ήθελε να το μεταφέρει (!).Η αστυνομία μήνυσε τον ιδιοκτήτη αυτεπάγγελτα και αφαιρέθηκε προσωρινά από την κατοχή του η σκυλίτσα και το κουτάβι της που τώρα πια βρίσκονται σε κτηνιατρείο της περιοχής.
Η σκυλίτσα φέρει πληγές και εγκαύματα στα πατουσάκια της.  Όσο για τον ηρωικό, αδέσποτο σκύλο που ακολουθούσε τη σκυλίτσα και το κουτάβι,  «φροντίζει» τη μαμα-σκυλίτσα γλύφοντας τα τραύματα της, ενώ φιλοξενείται μέχρι να βρει μια οικογένεια να τον υιοθετήσει.
Αύριο στις 12.00 το πρωί θα γίνει η δίκη του ασυνείδητου πρώην ιδιοκτήτη της σκυλίτσας, στα δικαστήρια Πατρών στην οδό Γούναρη. Παρακαλούμε όσους μπορούν να έρθουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοχοι ζώων όχι μόνο ότι υπάρχει νομοθεσία σε αυτή τη χώρα που προστατεύει τα ζώα αλλά και ότι είναι σημαντικό να μην αδιαφορούμε όταν αντιλαμβανόμαστε περιστατικά κακοποίησης και να μην διστάζουμε να προβούμε στις δέουσες ενέργειες. Μόνο έτσι ίσως μπορεί να συνετιστεί ο κάθε αδιάφορος ιδιοκτήτης.
 enikos

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2013-2014 ΛΥΣΤΕ All Rights Reserved | Template Design by eglimatikotita.gr | Konstantino A