Ανακοινωθέν του αυτόνομου κράτους των Εξαρχείων.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σε πλήρη κατάλυση και κατάργηση τους κράτους έχει οδηγηθεί η περιοχή των Εξαρχείων, με ομάδες αναρχικών να «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους». 

Σε ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σημειώνουν ότι η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο σπείρας μαφιόζων, όπως αναφέρουν, η οποία ευθύνεται για σωρεία ληστειών καθώς και αρπαγές τσαντών, μηχανημάτων κτλ.

Αναλυτικά, αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 25.07.2017,κατόπιν στενής παρακολούθησης,σπείρας μαφιόζων,οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι στην γειτονιά των Εξαρχείων,προχωρήσαμε στην επέμβαση σε εγκαταλελειμμένο σπίτι,το οποίο λειτουργούσε ως λημέρι και ορμητήριο της εν λόγω σπείρας.

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε τραβήξει την προσοχή μας αρκετές βδομάδες πριν και ύστερα από μαρτυρίες συντρόφων και κατοίκων της γειτονιάς των Εξαρχείων,αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά,δίνοντας έτσι ένα τέλος στην παρακρατική τους δράση,η οποία γινόταν στις πλάτες αγώνων που έχουν δοθεί εδω και χρόνια στα Εξάρχεια.

Η συγκεκριμένη συμμορία,ευθύνεται,για σωρεία ληστειών πάσης φύσεως σε θαμώνες της πλατείας,περαστικούς από στενά των Εξαρχείων,καθώς και αρπαγές τσαντών μηχανημάτων κτλ,απο κινηματικούς χώρους και εκδηλώσεις.Ευθύνεται επίσης για το καθημερινό σπάσιμο αμαξιών,όπως και για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους.Τέλος ευθύνεται για πολλές επιθέσεις σε συντρόφους και συντρόφισσες,οι οποίοι τύχαινε να περνάνε από κάποιους δρόμους,συνήθως μετά τα μεσάνυχτα.

Η επιβολή εξουσιαστικών συμπεριφορών,με σκοπό το προσωπικό όφελος δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή,στην απελευθερωμένη και ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων.Ιδιαίτερα σε καιρούς που τα εγχειρήματα των αυτοοργανωμένων χώρων,των καταλήψεων και των ανθρώπων που αγωνίζονται στον δρόμο,ενάντια στην καταστολή,προσπαθούν με κάθε μέσο να αμαυρωθούν απο το κράτος και τους πληρωμένους του επικοινωνιακούς φορείς,η αντιδρασή μας,ήταν,είναι και θα είναι,άμεση.

Η αυτοάμυνα και η επανοικειοποίηση των Εξαρχείων και της καθημερινοτητάς μας,μέσα σε αυτά,γίνεται με καθημερινή παρουσία και αγώνες.

Ύστερα από περίπου έξι μήνες,σχεδόν καθημερινών παρεμβάσεων,μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες,και παρόλους τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η δράση μας αυτή,για την σωματική ακεραιότητα ή πιθανή στοχοποίηση,δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο,παίρνοντας τις ζωές μας στα χέρια μας.

Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την αυτοοργάνωση των ζωών μας,καθώς και των κεκτημένων της περιοχής ενάντια στην καταστολή και τις μαφιόζικες τακτικές...

Μιλάμε πράττοντας.Πράττουμε με λόγο.

Ομάδα Περιφρούρησης Προσφυγικών Καταλήψεων Εξαρχείων και Σύμπραξης Δρόμου

Σύντροφοι-Συντρόφισσες».

Πηγή ➤ liberal

Share on Google Plus

Elas Lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου