ΛΥΣΤΕ ➤ EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΘΕΜΑ: «735.000 € για την κατασκευή μιας διαδικτυακής πύλης για τον ΕΟΤ».
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα και η λογική απαιτεί οι κρατικές δαπάνες να συμπιέζονται, στον ΕΟΤ φαίνεται πως βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση της λεπτής γραμμής που χωρίζει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλιών από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και ετοιμάζουν μια νέα εξωφρενική περίπτωση κοστολόγησης της κατασκευής μιας ιστοσελίδας.
Το ποσό αγγίζει τα 735.300 ευρώ και αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μια νέας «πύλης», υποέργο της δράσης «Πολυμεσική και Πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας».
Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ η διακήρυξη του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη της πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών».
Μέσα από αυτή ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διακηρύττει διεθνή ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, το συνολικό κόστος του οποίου αγγίζει τα 735.300 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013.
Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά όμως μόνο ένα κομμάτι από τη συνολική δράση «Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας», η οποία και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα με συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αγγίζει το ποσό του 1.667.000 ευρώ! Τα υπόλοιπα τρία υποέργα αφορούν στην «επιλογή και επιμέλεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό 108.300 ευρώ, την «απόκτηση πολυμεσικού υλικού (βίντεο, κείμενα, μεταφράσεις)», έργο, η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και αναμένεται η προκήρυξη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στο ποσό των 665.000 ευρώ και την «προμήθεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό της τάξεως των 158.400 ευρώ.
Σύμφωνα, βέβαια, με την αναλυτική περιγραφή του έργου, που κρύβεται πίσω από τον πομπώδη τίτλο, πρόκειται απλά για μια… ιστοσελίδα όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει ή να αναζητήσει σχετικά κείμενα, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει βίντεο είτε από το σταθερό και φορητό υπολογιστή του είτε από τις νέες «έξυπνες» συσκευές, τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.λπ. Λίγο-πολύ δηλαδή ό, τι γίνεται στις περισσότερες ιστοσελίδες.
Επειδή για αυτό το έργο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, καθώς η δράση είναι συγχρηματοδοτούμενη, χωρίς για μία ακόμη φορά ουδείς να μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει το πραγματικό ή μικρότερο δυνατό κόστος αυτών των υπηρεσιών.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1) Αφού ο ΕΟΤ έχει site γιατί πρέπει να δαπανήσει τόσα χρήματα για να δημιουργήσει καινούριο;
2) Γιατί είναι τόσο υψηλό το κόστος και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες που καλύπτει η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες δομές;
3) Γιατί μόλις έξι μήνες πριν, το Σεπτέμβριο του 2012, ο ΕΟΤ υπερηφάνως παρουσίασε στο ελληνικό κοινό «τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του, που είναι ήδη διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitgreece.gr και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό μέσο επικοινωνίας με τους μελλοντικούς επισκέπτες της χώρας μας» και περιέχει λίγο-πολύ όλα αυτά που εριγράφονται στην προκήρυξη για το νέο έργο;
4) Θα μπορεί ο χρήστης να βρει περιεχόμενο –κείμενα, εικόνες και βίντεο– πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει με λεκτικές ή θεματικές αναζητήσεις;
Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πηγή ➤ troktiko.eu
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου