«Βεντέτα» του ΣΔΟΕ με πελάτες και καταστηματάρχες στις Αρχάνες..


Σε βεντέτα εξελίχθηκε η διαμάχη των ελεγκτών του ΣΔΟΕ με καταστηματάρχες και πολίτες από τις Αρχάνες που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της γιορτής του Αφέντη Χριστού.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου η…υπηρεσία αποφάσισε να πραγματοποιήσει ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων φοροδιαφυγής, στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια άποψη, όμως, δεν είχαν επαγγελματίες της περιοχής αλλά και πελάτες των καταστημάτων τους που θεώρησαν «προκλητική« την παρουσία του ΣΔΟΕ στο πανηγύρι και αντέδρασαν έντονα, υποχρεώνοντας τους ελεγκτές σε αποχώρηση από το χώρο.

Σε πολλούς, μάλιστα, η υπόθεση θύμισε την περίπτωση της Ύδρας όταν και χρειάστηκε ακόμα και η συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε επιχειρηματίες του νησιού.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, αφού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ επέστρεψαν  στην περιοχή το πρωί της Τετάρτης και ολοκλήρωσαν τον έλεγχο παραδίδοντας στην επιχείρηση το Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου με όσα διαπίστωσαν.

Η επιχείρηση κατηγορείται για άρνηση ελέγχου με τη μη επίδειξη βιβλίων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου της Τρίτης, δεν είχαν κοπεί περισσότερες από τρεις αποδείξεις σε πελάτες του καταστήματος.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι στη διακοπή του ελέγχου το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν και ιδιοκτήτες της ελεγχθείσας επιχείρησης και γι» αυτό, σε πρώτη φάση αφού ο έλεγχος συνεχίζεται, θα προχωρήσουν στην επιβολή «λουκέτου» για διάστημα έως και 1 μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ είναι αυξημένοι σε στοχευμένες περιοχές της Κρήτης και πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της υπηρεσίας είχε και πάλι μεταβεί στις Αρχάνες βεβαιώνοντας παραβάσεις σε καταστήματα.

Πηγή ➤ trelokouneli

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου