Έρχονται συλλήψεις για την υπόθεση των εξοπλιστικών

 Έρχονται συλλήψεις για την υπόθεση των εξοπλιστικών
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης δύο άτομα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του ελληνοελβετου τραπεζίτη Φανή Λυγινου και του αντιπρόεδρου της γερμανικής εταιρείας Wegmann,  Όλαφ Έσλερ, πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Και οι δυο είχαν κληθεί από τους ανακριτές διαφθοράς να δώσουν εξηγήσεις για τη ροή της μίζας που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αφού φέρονται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Ωστόσο κανείς τους δεν εμφανίστηκε μια κίνηση η οποία όπως εκτιμάται ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουν οι ανακριτές στην έκδοση ενταλμάτων.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά την απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα μόνο στην περίπτωση που επιλέξουν το δρόμο των αποκαλύψεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς θα υπάρξει μια μικρή παράταση δυο ημερών από την πλευρά των αρχών για το ενδεχόμενο εμφάνισής τους. Για αυτό το λόγο μετέβη στο γραφείο των ανακριτών η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά.

Οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία. Ο μεν Λιγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει.

Ο δε Έσλερ , αντιπρόεδρος της εταιρίας φέρεται να κράτησε για τον εαυτό του 1 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχε φέρεται να είχε δώσει στον Δημ. Παπαχρήστο, εκπρόσωπο της Wegmann στην Ελλάδα, προκειμένου να «λαδώσει» έλληνες αξιωματούχους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Έρχονται συλλήψεις για την υπόθεση των εξοπλιστικών
| Σύλληψη | Ελλάδα | Έλληνες | μαύρο χρήμα | απολογία | χρήματα | πληροφορίες
Share on Google Plus

Xenofon.gr

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου