Η Γερμανίδα που κυνηγά τους μετανάστες.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μέχρι πρόσφατα η Τατιάνα Φέστερλινγκ ήταν ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ακροδεξιού ξενοφοβικού κόμματος «Πεγκίντα» και έβγαζε λόγους κηρύσσοντας στη χώρα της το μίσος εναντίον των μουσουλμάνων και των προσφύγων/μεταναστών.

Κάποια στιγμή αποφάσισε να περάσει στη δράση και ταξίδεψε από τη Γερμανία στη Βουλγαρία, όπου συμμετείχε, μαζί με Βούλγαρους εθνικιστές-μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, σε περιπολίες στα σύνορα με την Τουρκία «εναντίον Αράβων επιδρομέων», όπως έγραψε σε προσωπικό μήνυμά της στο Facebook.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ωρες», η Φέστερλινγκ εμφανίζεται στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ντυμένη με στολή παραλλαγής και φορώντας κουκούλα να ερευνά για ίχνη προσφύγων στα δάση της μεθορίου μαζί με μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης κατά των ξένων «Βουλγαρική Στρατιωτική Ενωση Βασίλι Λέφκσι». «Εδώ δεν μιλάνε μόνο για το Fortress Europe (σ.σ. Ευρώπη Φρούριο), αλλά δρουν κιόλας», έγραψε στο προφίλ της η Γερμανίδα και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους άνδρες, κυρίως βετεράνους της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, να προσχωρήσουν στις περιπολίες των εθελοντών.

Εκτός από τη συμμετοχή στις περιπολίες για συλλήψεις «Αράβων επιδρομέων» η Τατιάνα Φέστερλινγκ ταξίδεψε στη Βουλγαρία για να προβάλει την ανάγκη ενοποίησης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα αυτή βρήκε πρόσφορο έδαφος, αφού οργανώσεις του είδους, που επιδίδονται στο κυνήγι προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα με την Τουρκία (κυρίως) αλλά και την Ελλάδα, εμφανίζονται σαν μανιτάρια.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας “κάνουν τα στραβά μάτια” παρ’ όλο που ορισμένες από αυτές τις οργανώσεις είναι στην ουσία παραστρατιωτικές, εμφανίζονται με στολές παραλλαγής, κάνουν ασκήσεις στα δάση, κραυγάζουν συνθήματα για αλλαγή του πολιτεύματος, μιλούν για τη συγκρότηση ταγμάτων ειδικών επιχειρήσεων, για εκπαίδευση στο εξωτερικό και εκπαιδευτικές βολές, ενώ ακόμα πιο ανησυχητικές είναι οι φήμες ότι έχουν την άτυπη υποστήριξη ξένων κρατών», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδα ΣΕΓΚΑ.

Οι οργανώσεις αυτές δηλώνουν ευθέως τους σκοπούς τους στο Διαδίκτυο, όπου στρατολογούν μέλη, τα οποία, σύμφωνα με αποκαλύψεις των ΜΜΕ, εκπαιδεύουν Ρώσοι βετεράνοι του πολέμου, όπως φάνηκε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF, όπου σε κάποιο δάσος των βουλγαροτουρκικών συνόρων, μέρος εκπαίδευσης μελών της «Βουλγάρικης Στρατιωτικής Ενωσης Βασίλι Λέφκσι», δύο κουκουλοφόροι που μιλούσαν άπταιστα ρωσικά εξήγησαν τους σκοπούς της επιχείρησης,

Αυτή η οργάνωση, στην οποία επέλεξε να ενταχθεί για περιπολίες η Φέστερλινγκ, φιλοδοξεί να ενώσει, σε εθελοντική βάση, τους αποφοίτους στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών από την περίοδο της σοσιαλιστικής Βουλγαρίας, αλλά και νεαρούς, εναντίον των ξένων, με πρώτο στόχο τις συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα.

Δεν είναι η μόνη, βέβαια. Με παρόμοιο προφίλ εμφανίζονται και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες που φέρουν ονόματα όπως «Οργάνωση προστασίας των Βουλγάρων πολιτών», «Βουλγαρικό σώμα εθελοντών “Σίπκα” κ.ά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπουργκάς συνάντηση τέτοιων πατριωτικών και εθνικιστικών οργανώσεων, στην οποία αποφασίστηκε η συγκρότηση και ενός οργάνου-«ομπρέλας» με την επωνυμία «Ενωμένοι για τη Βουλγαρία», ενώ δύο μήνες μετά οργανώθηκε στη Βάρνα παρόμοιο φόρουμ, στο οποίο άλλες οργανώσεις του είδους συγκρότησαν «Επιτροπή για εθνική σωτηρία».

Δημοσκόπηση

Το περιβάλλον για τη δράση τέτοιων οργανώσεων στη γειτονική χώρα δείχνει να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Ερευνα της εταιρείας Alpha Research τον περασμένο Απρίλιο, που το προσφυγικό ήταν σε έξαρση, έδειξε ότι το 30% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά στην ερώτηση για το εάν επιδοκιμάζουν τις συλλήψεις μεταναστών από πολίτες-εθελοντές, με το 25% να απαντά «μάλλον επιδοκιμάζω», ενώ «όχι» είπε μόλις το 17,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση περίπου το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είναι της άποψης ότι οι πολίτες πρέπει να βοηθούν την αστυνομία στις συλλήψεις μεταναστών, ενώ το 28,5% θεωρεί ότι μόνο το κράτος πρέπει να έχει παρόμοιες αρμοδιότητες και το 16,2% δήλωσε ότι συλλήψεις μπορεί να κάνει ο καθένας.

Τέλος, ποσοστό 79% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί απειλή τους πρόσφυγες για την ασφάλεια της χώρας, σημειώνοντας αύξηση κατά 25%, καθώς το 2013 σε αντίστοιχη έρευνα το 55,5% των πολιτών εξέφραζε τέτοιους φόβους.

Πηγή ➤ kathimerini

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου