Οι Ρώσοι Μαφιόζοι έκαναν συνέδριο στην Αθήνα

Ηρθαν τον Ιανουάριο του 2013 προσκεκλημένοι κρατούμενου «νονού»
 
Μεγάλη συγκέντρωση ρώσων και γεωργιανών μαφιόζων έγινε στην Αθήνα, στα μέσα Ιανουαρίου, για την ηγεσία του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς κανείς να αντιληφθεί οτιδήποτε! Σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας, στη διάρκεια αυτής της συνάντησης στην Αθήνα ανακηρύχθηκε αρχηγός της γεωργιανής μαφίας σε παγκόσμια κλίμακα ο Ζακάρ Καλάσοφ, ο οποίος είναι κρατούμενος από τον Ιούνιο του 2010 στις ισπανικές φυλακές.
 
Το οξύμωρο είναι ότι τη συνάντηση αυτή των γεωργιανών μαφιόζων στην πρωτεύουσα, κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών, φέρεται να τη διοργάνωσε ο 51χρονος φερόμενος ως πρώην ταμίας της γεωργιανής μαφίας Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος επίσης είναι κρατούμενος στις ελληνικές φυλακές. Δείγμα ασφαλώς της «ελευθερίας κινήσεων» που έχουν έλληνες και ξένοι ποινικοί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, αφού εκτός των άλλων οργανώνουν και «εγκληματικά συνέδρια με συμμετοχή εκλεκτών μαφιόζων».

Η Μαφία ψηφίζει...
Το σχετικό δημοσίευμα αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο της ισπανικής ΑΒC  με τίτλο «Ο Καλάσοφ οργάνωσε συγκέντρωση μαφιόζων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο Σουσανασβίλι είχε στόχο να αποκτήσει αυτός τον έλεγχο της γεωργιανής μαφίας μετά το κενό που δημιούργησε η δολοφονία του προηγούμενου αρχηγού Ασλάν Ούσογιαν στη Μόσχα, στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά τελικά ο Καλάσοφ υπερίσχυσε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γεωργιανός μαφιόζος που κρατείται στις ελληνικές φυλακές «μπόρεσε να διοργανώσει τη συνάντηση των μαφιόζων στην Αθήνα από τη φυλακή καθώς ασκεί τόση εξουσία εκεί ώστε έχει καταφέρει να του φτιάξουν γυμναστήριο και πισίνα στη φυλακή όπου βρίσκεται». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως «δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο Σουσανασβίλι έχει τόσα προνόμια αν σκεφθεί κανείς πως, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να ξεφύγει από την πρώτη επιχείρηση σύλληψής του (που έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2010 στο πλαίσιο διευρωπαϊκής επιχείρησης με το όνομα Java) πληρώνοντας 800.000 ευρώ στην Ελληνική Αστυνομία». Η Ελληνική Αστυνομία τελικά συνέλαβε τον μαφιόζο τον Ιανουάριο του 2012 σε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διέμενε από τον Νοέμβριο του 2011.

Πλήρωσε αστυνομικούς;
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ούτε οι ρωσικές ούτε οι ελληνικές αστυνομικές υπηρεσίες έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση των μαφιόζων στην Αθήνα. Ακόμη μνημονεύεται ότι οι σχέσεις των δικαστικών και διωκτικών αρχών Ελλάδας και Ισπανίας είναι παγωμένες «λόγω του επεισοδίου της απόδρασης του Σουσανασβίλι από την επιχείρηση Java τον Μάρτιο του 2010 αλλά και της μετέπειτα άρνησης της Ελληνικής Εισαγγελίας να παραδώσει τον γεωργιανό κατηγορούμενο στην Ισπανία ώστε να δικαστεί μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες της επιχείρησης Java». Σημειώνεται ότι ο Σουσανασβίλι συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2012 σε ξενοδοχείο στο Καβούρι δυνάμει ενταλμάτων των δικαστικών αρχών Ισπανίας και Γεωργίας. Σύμφωνα με ξένες αρχές, είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Μάλιστα ο 51χρονος Γεωργιανός έχει χαρακτηριστεί από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ο νούμερο 1 κακοποιός του κόσμου!

Ο Σουσανασβίλι κατηγορήθηκε, με βάση υποκλαπείσες συνομιλίες, ότι οργάνωνε από την Ελλάδα δολοφονίες αντιπάλων του σε Γαλλία και Ιταλία. Την άνοιξη του 2010 οι Ισπανοί είχαν κατηγορήσει τους έλληνες αστυνομικούς ότι εισέπραξαν 800.000 ευρώ προκειμένου να μη συλλάβουν τον 51χρονο που, σύμφωνα με πληροφορίες τους, βρισκόταν στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». Αυτές ωστόσο οι κατηγορίες ποτέ δεν διερευνήθηκαν αναλυτικά από την ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης χαρακτήριζαν «αστειότητες» τα περί πισίνας και γυμναστηρίου που έχει ο Γεωργιανός στις ελληνικές φυλακές. Στις 9 Μαρτίου 2013 το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την παράταση για έξι μήνες της κράτησης του Σουσανασβίλι, ο οποίος συμπλήρωσε ήδη 12 μήνες κράτησης σε Κορυδαλλό, Γρεβενά και Διαβατά.

Ο «αόρατος» αρχηγός
Η δολοφονία του μέχρι πρότινος αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας Ασλάν Οσογιάν έγινε τον Ιανουάριο του 2013 έξω από πολυτελές εστιατόριο της Μόσχας. Τώρα όμως έπρεπε να βρεθεί ο διάδοχός του με διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία στο ελληνικό έδαφος. Ο «νέος αρχηγός» στις εν Ελλάδι «εκλογές» της ρωσικής μαφίας Ζαχάρ Καλάσοφ είχε συλληφθεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 στη Μαρμπέλα. Είχε το παρατσούκλι «αόρατος άνθρωπος», εθεωρείτο αρχηγός της γεωργιανής μαφίας στην Ισπανία και είχε κατηγορηθεί για σωρεία εγκληματικών ενεργειών και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ανάμεσα στα άλλα είχε κατηγορηθεί το 2000 και για απαγωγή αμερικανού επιχειρηματία, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσε 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή ➤ tovima

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου