Παρακολουθείς τα σχόλια που κάνει, τα τραγούδια που ανεβάζει, τις σελίδες που του αρέσουν, τα μέρη που κάνει check-in…
Γνωρίζεις ακόμη και με ποιόν καθόταν στο θρανίο στην Α’ δημοτικού και ποια γεύση παγωτού προτιμάει από φωτογραφία διακοπών του στην Κρήτη 5 χρόνια πριν … Είναι, όμως, αυτό αρκετό; Ξέρεις, πραγματικά τον άλλο, χωρίς να τον… γνωρίζεις;
Η βασική διαφορά μιας γνωριμίας που δημιουργείται μέσω Ίντερνετ σε σχέση με την πραγματικότητα, είναι ότι στο διαδίκτυο δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι όλες οι πληροφορίες που σου δίνονται – αυτή είναι η λέξη που κάνει τη διαφορά- ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει μόνο τα στοιχεία που θέλει ο ίδιος, έτσι, μπορεί κάποιος που γνωρίσαμε, τελικά να μην έχει καμία σχέση με αυτό που μας έχει παρουσιάσει.
Αυτό, όμως, δεν είναι που συμβαίνει και στην πραγματικότητα; Στην αρχή μιας γνωριμίας, πάντα δεν επιλέγουμε να μοιραστούμε πληροφορίες για τη ζωή μας και να κάνουμε «highlight», ακριβώς όπως στο facebook, πτυχές της προσωπικότητάς μας που θεωρούμε γοητευτικές, αποκρύπτοντας άλλες, λιγότερο ελκυστικές;
Συνεπώς, το ερώτημα που, σύμφωνα με το faysbook, προκύπτει είναι το εξής: Μπορεί να υπάρξει … ‘συναισθηματική’ επικοινωνία μέσω της… ‘διαδικτυακής’ επικοινωνίας;
Την απάντηση δίνει και πάλι η επιστήμη. Σύμφωνα με νέα έρευνα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι λένε «ναι» στη διαδικτυακή αγάπη …ή αλλιώς στο «Love at first…like!»
Όπως αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη, το 96,8% των Ελλήνων, ηλικίας 17-30 διατηρούν λογαριασμό στο «Facebook», ενώ οι μισοί από αυτούς παραδέχονται πως φλερτάρουν και κάνουν φιλίες μέσω ψηφιακών διαύλων και δηλώνουν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο ερωτικής γνωριμίας.
Μάλιστα, από τις σχέσεις που ξεκίνησαν μέσω Ίντερνετ το 8% κατέληξε σε γάμο και περίπου το 25% σε μακροχρόνια σχέση.
Φαίνεται, λοιπόν, πως πολλοί είναι –πλέον- εκείνοι που γνωρίζονται και ερωτεύονται μέσω facebook. Οι ειδικοί συνιστούν, ωστόσο, να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε τέτοιου είδους γνωριμίες και στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το ίντερνετ.
Μπορεί η επιστήμη να μην είναι σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις για το εάν ένας διαδικτυακός έρωτας θα κρατήσει και να… «σηκώνει τα χέρια ψηλά», αλλά δεν υπάρχει λόγος να είσαι αρνητική στο ενδεχόμενο μιας γνωριμίας μέσω facebook. Απλώς, προσπάθησε να βεβαιωθείς πως το άτομο με το οποίο επικοινωνείς είναι αυτό που νομίζεις.
Και αν, με τον καιρό, αυτή η γνωριμία μεταφερθεί στην κανονική ζωή και έχει βασιστεί στην ειλικρίνεια και όλα όσα αναφέρονταν μέσω μηνυμάτων δεν ήταν στοιχεία εντυπωσιασμού, τότε έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Γι’ αυτό, κάνε… «like» στον έρωτα μέσω διαδικτύου!
Πηγή ➤ tro-ma-ktiko
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου